Menu
Coșul tău

ANTIM IVIREANUL ȘI VREMEA LUI

ANTIM IVIREANUL ȘI VREMEA LUI
Nou Hot -14 %
ANTIM IVIREANUL ȘI VREMEA LUI

Descriere

Radu Albala (1924-1994) a fost traducător, critic, istoric literar și prozator. Licențiat în Drept și Litere, a profesat mai întâi ca avocat, iar în 1948, la schimbarea regimului, a fost eliminat din barou, devenind funcționar la Biblioteca Academiei, apoi redactor.

S-a afirmat ca istoric literar cu volumul Antim Ivireanul și vremea lui (1962), care evocă anii de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi începutul secolului al XVIII-lea. Documentarea minuțioasă din textele cronicarilor, precum și din alte izvoare atestate este învăluită într-o undă de evocare și ficțiune, Albala reconstituind într-un stil personal, viu o epocă scurtă, dar semnificativă pentru trecutul zbuciumat al patriei noastre.

Antim Ivireanul apare ca o personalitate puternică și plină de dramatism, autorul consacrându-l drept unul dintre vrednicii înaintaşi ai culturii româneşti. Felul în care a ştiut să vadă suferinţele poporului român și să înţeleagă aspiraţiile înaintate ale timpului său, precum și dârzenia cu care aprigul mitropolit a cutezat să dea în vileag corupţia clasei stăpânitoare şi vicisitudinile jugului otoman se înscriu în viziunea clară a omului de stat într-un moment de răscruce al istoriei Europei.

Emoţionanta evocare a luminoasei personalităţi a lui Antim Ivireanul, îmbinată cu o temeinică documentare, face lectura volumului pe cât de instructivă, pe atât de atrăgătoare.


  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-630-6613-13-7
29,99 lei
34,99 lei
Fara TVA: 28,56 lei
Despre
Nr. pagini 208
Format 13/20 cm.
Tip copertă broșată
Anul apariției februarie 2024

în curând

Radu Albala

în curând

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie