Menu
Coșul tău

Călătorii istorice și de artă

Călătorii istorice și de artă
Nou Hot -14 %
Călătorii istorice și de artă

Descriere

Charles Diehl, ilustru savant și bizantinolog, prezintă în Călătorii istorice și de artă  un periplu în timp, un rar privilegiu pentru cei care vor să înțeleagă mai bine trecutul.

Autorul reușește să evoce în paginile acestei lucrări etapele istoriei Răsăritului mediteraneean. Un șir de însemnări de călătorie ale marelui savant ne poartă prin Dalmația romană, Constantinopol, ajungând până la Athos – Muntele Sfânt și Ierusalim. Sunt descrise cu un talent deosebit locurile, palatele și nestematele întâlnite. Impresiile sale trebuie citite cu mintea și cu ochii celui atent deopotrivă la Antichitatea orientală și greco-romană, la Evul Mediu bizantin și islamic, dar și la realitățile Epocii Moderne în care sferele de interes ale marilor imperii se intersectau. 

Cartea, scrisă în plină maturitate creatoare de către Charles Diehl, dezvăluie tainele unei epoci de înaltă cultură istorică și face legătura între civilizațiile vechi și noi ale Orientului și Occidentului, pentru a fi de folos oricărui iubitor de istorie. 


  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-606-95621-5-4
29,99 lei
34,99 lei
Fara TVA: 28,56 lei
Despre
Nr. pagini 256
Format 13 / 20 cm
Tip copertă broșată
Anul apariției 2023
Traducător Ion Herdan

Charles Diehl

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie