Menu
Coșul tău

Cartea vieții mele / Scrisori către Anna Brâncoveanu de Noailles

Cartea vieții mele / Scrisori către Anna Brâncoveanu de Noailles
Hot -13 %
Cartea vieții mele / Scrisori către Anna Brâncoveanu de Noailles

Descriere

Povestea vieții acestei nobile personalități  a culturii românești  se înfiripează lin, ca într-un zbor grațios de lebădă spre nemărginire. 

Crâmpeiele de amintiri dragi sufletului său sensibil și însetat de frumos, evocările pline de farmec ale unor mari personalități ale culturii și istoriei pe care a avut privilegiul de a le întâlni – precum regina Victoria, doamna de Stael, George Sand, Sully Prudhomme, François Coppee, Proust sau prințul Eduard al VII-lea al Angliei –, descoperirile de învățăcel sârguincios pe care le face neîncetat, adăpându-se din izvorul nesecat al culturii, și înțelesurile profunde pe care le desprinde cu înțelepciune din ceea ce îi oferă viața a trăi sunt tot atâtea prilejuri de desfătare a cititorului. El e purtat în timp în locuri de o mare frumusețe – Paris, Viena, Constantinopol –, într-o epocă în care frumosul și bunul-gust erau la mare preț. Ele alcătuiesc un prețios șirag de perle prinse discret la gâtul Artei, singura în măsură să aducă înveșnicirea unei existențe sortite efemerului.

Scrisorile lui Marcel Proust vin ca o fericită continuare a amintirilor unei adevărate stele a culturii moderne europene, exprimându-și prietenia și admirația față de ea. 

Nu îți rămâne decât să te înfrupți din frumusețea adunată în cuprinsul acestei cărți deosebite.

  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-606-95595-9-8
34,99 lei
39,99 lei
Fara TVA: 33,32 lei
Despre
Nr. pagini 320
Format 13/20 cm
Tip copertă broșată
Anul apariției 2022 Octombrie
Traducător Virgil Bulat

în curând

Anna Brâncoveanu de Noailles și Marcel Proust

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie