Dimitrie Onciul a fost profesor de istorie a românilor la Universitatea din București și decan al Facultății de Litere și Filosofie, dar și director al Arhivelor Statului din București și membru titular al Academiei Române. S-a specializat în cercetarea istoriei Evului Mediu românesc, publicând..
Dumitru Vrăjitoru, general de brigadă, participant la luptele din Primul Război Mondial, profesor la Şcoala Superioară de Război, a fost, în perioada interbelică, un cercetător şi un autor remarcabil, printre altele publicând lucrări de strategie militară.În paginile fascinantei cărți Alexandru cel ..
Radu Albala (1924-1994) a fost traducător, critic, istoric literar și prozator. Licențiat în Drept și Litere, a profesat mai întâi ca avocat, iar în 1948, la schimbarea regimului, a fost eliminat din barou, devenind funcționar la Biblioteca Academiei, apoi redactor.S-a afirmat ca istoric literar cu ..
Manole Neagoe (1930-2019), cercetător științific, profesor universitar, doctor în istorie, se numără printre medieviștii români importanți care și-au dedicat întreaga activitate slujirii adevărului istoric, studiind cu pasiune și consecvență documentele istorice medievale (inclusiv cele occidentale)..
Charles Diehl (1859-1944) a fost un istoric francez și unul dintre cei mai de seamă bizantinologi ai timpului său, lucrările sale contribuind semnificativ la înțelegerea și aprecierea civilizației bizantine.Bizanț. Mărire și decădere este o incursiune detaliată în istoria unuia dintre cele mai fasci..
Charles Diehl, ilustru savant și bizantinolog, prezintă în Călătorii istorice și de artă un periplu în timp, un rar privilegiu pentru cei care vor să înțeleagă mai bine trecutul.Autorul reușește să evoce în paginile acestei lucrări etapele istoriei Răsăritului mediteraneean. Un șir de însemnăr..
Născută în 1843, ca principesa Elisabeta de Wied, Carmen Sylva a devenit prima regină a României în urma căsătoriei cu regele Carol I. Cu o pasiune adâncă pentru literatură și arte, regina Elisabeta a creat, sub pseudonimul Carmen Sylva, o serie de opere literare apreciate, cuprinzând poezie, proză ..
Confucius, Buddha și Mahomed. Viața și învățătura lor constituie o incursiune în viața și doctrina a trei mari figuri care au schimbat lumea, fiecare având o influență semnificativă în cultura și gândirea mondială.Confucius a fost un filozof care a trăit în China în secolul al VI-lea î.Hr. Învățătur..
Nicolae Iorga, istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician român, a studiat în cadrul universităților din Iași, Berlin și Paris. Cunoscut și apreciat în toată lumea, Iorga a scris peste 1 00..
Ion I.C. Brătianu este o personalitate cu aură de legendă, cu un rol deosebit în istoria neamului nostru, un politician de excepție, un orator de marcă, un diplomat înnăscut.A fost supranumit și „făuritorul României Mari“, pentru deosebitele merite avute la construirea României moderne, fiind una di..
O carte despre un moment crucial al istoriei țării noastre și despre unul dintre protagoniștii săi principali e un prilej extraordinar de a ne regăsi identitatea națională, de a ne-o cultiva și exprima cu mândrie, tocmai acum, în aceste vremuri tulburi, în care ea pare să nu mai conteze, să nu mai î..
Titu Maiorescu, cunoscut mai ales ca un reputat critic literar, se dovedește în cartea de față un la fel de bun istoric, consemnând în detaliu, cu exactitate, obiectivitate și remarcabilă forța de sinteză, toate frământările, transformările și evoluțiile politice ale vremii sale.Perioada prezentată ..