Menu
Coșul tău

Leila - un roman din viața cadânelor

Leila - un roman din viața cadânelor
Nou Hot -17 %
Leila - un roman din viața cadânelor

Descriere

Nicolae C. Batzaria s-a născut în orașul Crușova din regiunea Monastir, aflată în Imperiul Otoman (în prezent în Macedonia de Nord). A petrecut mult timp în Turcia, începând acolo ca inspector al școlilor românești. A fost ministru în guvernul turc și delegat al Turciei la Tratatul de la Londra, care punea capăt războaielor balcanice.

Într-un stil fermecător și inconfundabil, opera literară a lui Nicolae Batzaria este constituită din romane, memorii, eseuri, poezii și proză pentru copii.

În romanul Leila, a cărui eroină este fiica unui demnitar al sultanului Abdul-Hamid, acţiunea se situează într-un Istanbul stăpânit de incertitudinile determinate de prăbuşirea Imperiului Otoman. Având privilegiul de a studia la Roma, unde tatăl ei era ambasador, tânăra turcoaică intră în conflict cu legile şi obiceiurile care stăpânesc societatea turcească. Ea este căsătorită de părinți, fără știrea și consimțământul său, cu un important funcționar turc, Osman Efendi, însă, îndrăgostită fiind de un tânăr european, Henri, tânăra fuge din  Turcia, părăsindu-și familia și țara pentru a deveni soția acestuia. Dar diferențele dintre cele două lumi, cea musulmană și cea creștină, de care aparțin cei doi îndrăgostiți le vor urmări fiecare pas.   

Regăsim în acest roman o informaţie bogată, o construcţie reuşită a societății orientale – sultanul, sfetnicii, imamii, eunucii și cadânele timorate, lipsite de speranţă – autorul creând o atmosferă veridică de serai şi de harem.

Descoperă viața misterioasă a cadânelor și trăiește o poveste de dragoste tulburătoare, cu un final neașteptat. 

  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-606-95621-1-6
24,99 lei
29,99 lei
Fara TVA: 23,80 lei
Despre
Nr. pagini 192
Format 13 /20 cm
Tip copertă broșată
Anul apariției februarie 2023, ediție revizuită

În curând

Nicolae C. Batzaria

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie