Menu
Coșul tău

O poveste de la Sfântul Munte

O poveste de la Sfântul Munte
Hot -17 %
O poveste de la Sfântul Munte

Descriere

Regina Maria a trăit într-o epocă și un spațiu cultural în care literatura era în plină înflorire și în care fantezia ei nativă bogată a prins aripi de nestăvilit încă de la început.

Dar ceea ce a inspirat-o mai mult în creațiile sale literare a fost venirea sa în România și întâlnirea cu o altă lume, ancorată într-o spiritualitate plină de smerenie, evlavie și credință. E fascinant să citești poveștile sale încărcate de prezența divinității, strălucind prin simplitate, sensibilitate și gingășie. E ca și cum inima ei s-a străduit să bată în ritm și sunet de clopot și toacă, adunând în ea toată frumusețea inefabilă a ortodoxiei.

O poveste de la Sfântul Munte,  în traducerea magistrală a lui Nicolae Iorga, ne vorbește cu simplitate și duioșie despre dorul după Dumnezeu și sfințenie, despre puterea rugăciunii și a credinței, ce poate muta munții din loc. Este o poveste veche, răsăriteană, așa cum autoarea ne dezvăluie în final, despre coborârea Maicii Domnului din Ceruri pe Muntele Athos, printre călugări, ca răspuns la ruga lor intensă, pentru a pune în rânduială lucrurile.

  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-606-95620-2-4
24,99 lei
29,99 lei
Fara TVA: 23,80 lei
Despre
Nr. pagini 80
Format 13/20 cm
Tip copertă broșată
Anul apariției 2022
Traducător Nicolae Iorga - ediție revizuită

Regina Maria a României (născută în 1875 în Anglia, decedată în 1938 în România) era încă din copilărie, după cum povestea ea însăși în memoriile sale, o persoană cu o imaginație bogată și cu darul înnăscut al povestirii, inventând pe loc povești pentru ceilalți. Așadar, nu e deloc de mirare că a ajuns o scriitoare de succes a vremii ei, încercându-și talentul în versuri și în proză (povestiri, romane) și memorii.

Creațiile sale literare se disting printr-o mare sensibilitate, un rafinament al limbajului și stilului și o tematică generoasă, izvorâtă din marele ei umanism, din forța caracterului ei pasional și din marea ei dragoste de viață. 

Ele sunt inspirate, pe de o parte, de literatura romantică europeană a epocii, cu toate idealurile și fantasmele sale, pe care regina o citea cu aceeași pasiune cu care și scria, și, pe de altă parte, de universul mioritic peste care domnea, iluminat de candela credinței, de atașamentul față de glia străbună și față de divinitatea omniprezentă în viața umană. 

Indiferent cui se adresează creația sa, copiilor sau oamenilor mari, regina știe să și-i apropie, să se facă îndrăgită de toți, așa cum făcea și atunci când trăia și ajungea să fure inimile tuturor.

Ea este o veritabilă regină a inimilor, și aceasta se oglindește pe deplin în ceea ce a scris.

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie