Menu
Coșul tău

PORTRETE ȘI EVOCĂRI DIN ISTORIA ROMÂNIEI

PORTRETE ȘI EVOCĂRI DIN ISTORIA ROMÂNIEI
Nou -14 %
PORTRETE ȘI EVOCĂRI DIN ISTORIA ROMÂNIEI

Descriere

G. Ionescu-Gion (1857-1904) a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, membru corespondent al Academiei Române.

Portrete și evocări din istoria României ne invită într-o călătorie captivantă prin timp, oferindu-ne o perspectivă unică asupra personalităților care au marcat această națiune. Cartea își propune să aducă în fața cititorului o galerie impresionantă de figuri semnificative, a căror contribuție la istoria și identitatea României rămâne nemuritoare: vornicul Alecu Beldiman, doctorul Constantin Caracaş, marele ban Constantin Năsturel-Herescu, Ion Maiorescu, doctorul Obedenaru, Dora D’Istria, Iulia B.P. Hasdeu, C.A. Rosetti, Ion Brezoianu și George Sion.

Pe lângă portretele minuțios conturate ale acestor personalități, lucrarea se apleacă și asupra evoluțiilor istorice și culturale ale Bucureștiului, orașul care a fost martor și scena unor evenimente definitorii pentru cursul istoric al țării. De la începuturile sale modeste și până la afirmarea ca punct politic, cultural și intelectual, Bucureștiul este un personaj în sine, cu o poveste de spus. Regăsim în paginile acestei cărți date și fapte în special cu privire la curțile domnești (1464-1800) și la viața bucureștenilor până la 1800. 

Portrete și evocări din istoria României nu este doar o carte de istorie; este o invitație de a redescoperi și de a aprecia moștenirea culturală și istorică a României prin viețile și faptele celor care au trăit-o.


  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-630-6613-16-8
29,99 lei
34,99 lei
Fara TVA: 28,56 lei
Despre
Nr. pagini 240
Format 13/20
Tip copertă broșată
Anul apariției 2024

în curând

G. Ionescu-Gion

în curând

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie