Menu
Coșul tău

RUGINOASA - mister, blestem și domnie în palatul lui Cuza

RUGINOASA - mister, blestem și domnie în palatul lui Cuza
Nou
RUGINOASA - mister, blestem și domnie în palatul lui Cuza

Descriere

Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, județul Iași, este unul dintre cele mai semnificative monumente istorice și culturale din România, având o legătură profundă cu istoria modernă a țării. Construit într-o epocă de schimbări, palatul a fost martorul unor importante evenimente istorice, dar și al unor drame personale care au lăsat amprente adânci pe zidurile sale.

Ruginoasa: mister, blestem și domnie în palatul lui Cuza dezvăluie povestea fascinantă a acestui edificiu, de la strălucirea din zilele de glorie, trecând prin umbrele blestemului ce a plutit peste domeniile sale, până când fost cedat, conform testamentului lui Alexandru Ioan Cuza și aceluia al fiului său, spitalului „Caritatea” din Iași pentru a-l transforma în spital de copii. Cititorul este invitat să pătrundă în intimitatea vieții la curtea lui Cuza și să descopere intrigile politice și personale care au zguduit temeliile construcției. Situat în inima Moldovei, palatul, odinioară reședința preferată a domnitorului care a visat și a luptat pentru unirea Principatelor Române, își deschide larg porțile pentru a-și spune povestea. O poveste care este cu atât mai interesantă cu cât autorul lucrării provine dintr-o veche familie de boieri moldoveni, Theodor Râșcanu (1888-1952) fiind fiul lui August Râșcanu și al Mariei Ghica și nepot de fiu al postelnicului Teodor Râșcanu (1813-1867) – membru în divanul domnesc și important adversar politic al lui Mihail Sturdza Vodă.

Ruginoasa: mister, blestem și domnie în palatul lui Cuza este o invitație de a călători în timp, un omagiu adus unui simbol al României moderne. Pe măsură ce paginile se desfășoară, palatul se revelează nu doar ca o construcție de piatră, ci ca un personaj vibrant, martor la istoria unei națiuni.  • Stoc: In stoc
  • ISBN: 978-630-6613-17-5
34,99 lei
Fara TVA: 33,32 lei
Despre
Nr. pagini 176
Format 13/20
Tip copertă broșată
Anul apariției 2024

în curând

Theodor Râșcanu

în curând

Scrie o recenzie

Te rog sa te autentifici sau sa-ti faci cont pentru a scrie o recenzie